Cukor helyett stevia

A stevia vagy stívia a világ egyik teljesen természetes édesítője nulla kalóriával és nulla szénhidráttal. Ezek a jellemzők teszik a steviát egy a cukorbetegek számára jó alternatívává. Különlegesen népszerű ez az anyag mint édesítőszer kávékba és teákba, de ugyanúgy használják főzésre és sütésre.

Már a paraquayi őslakosok is évszázadok óta használják a steviát, de nemcsak édesítésre, hanem gyógyászati célokra is. A stevia Japánban szinte teljes mértékben kiszorította a cukrot, ahol már több mint három évtizede e kalóriamentes édesítőre voksolnak. A szer Amerikában is egyre nagyobb teret hódít magának, ahol már étrend-kiegészítőként is jelen van, de megtalálhatjuk teákban, üdítőkben is.

Csökkenti a véráramban keringő glükóz mennyiségét, így a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Sőt! ajánlatos is fogyasztaniuk, hiszen a glükóztolerancia növelése mellett, még az inzulintermelést is serkenti. Emellett a túl alacsony vércukorszintben szenvedő (hypoglikémia) betegek számára is nagyon hasznos a növény, mert azáltal, hogy a sztívia szabályozza a vércukorszintet a testben, még a lép és a máj működését is segíti.De milyen előnyei vannak ezenfelül?

Bőrbetegségek kezelése: A paraguay-i indiánok már több száz évvel ezelőtt használták a növény főzetét sebgyógyításra, hiszen a levelek képesek felgyorsítani a gyógyulási folyamatot. Ennek oka, hogy segít a bőr összehúzásában. De számos más bőrproblémát nagyon hatékonyan képes orvosolni: enyhíti a láb-, köröm-, bőrgomba okozta tüneteket, hatásos az dermatitis, eczema, seborrhoea ellen is. Bőrregeneráló hatásának köszönhetően a pattanásokat, keléseket, fekélyeket, kivörösödéseket is kitűnően kezelhetjük vele.

Fogyókúra: Csökkenti az étel utáni vágyat, csillapítja az éhségérzetet. Glikémiás indexe nulla, ezenfelül még zsírbontásban is nagyon hatékony. Fontos megjegyezni azt is, hogy a nap során ingadozó energiaszintet is képes optimalizálni. Csökkenti a koleszterinszintet, normalizálja a vérnyomást, erősíti az immunrendszert. Segít a vashiány kiküszöbölésében, a vesebetegségek gyógyításában és még hasfájásra is alkalmazható. Nem okoz fogszuvasodást és védi a plakkot.

Termékek diabéteszre

Éden prémium Steviatabletta 200 db

Éden prémium Stevia tabletta 200 db

Az Éden prémium Stevia tabletta nagyjából 50-szer édesebb a cukornál, teljesen mellékízmentes növényi édesítő.

Ár: 1590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!